Nasi dziadkowie zajadali się nimi w piątki. Zapomnieliśmy o nich, a są zdrowe i pyszne

Kotlety jajeczne to tradycyjne danie, które w wielu polskich domach gościło na stołach jeszcze kilkadziesiąt lat temu.

Były one szczególnie popularne w piątki, kiedy ze względu na post nie można było jeść mięsa. Dziś kotlety jajeczne niesłusznie odeszły w zapomnienie, a szkoda, bo to nie tylko pyszne, ale również tanie i zdrowe danie.

Kotlety jajeczne – składniki i przygotowanie
Kotlety jajeczne to doskonały sposób na wykorzystanie ugotowanych jajek. Mogą stanowić smaczny obiad z młodymi ziemniakami lub być pysznym dodatkiem do kanapek i sałatek. Oto składniki i sposób ich przygotowania.
Składniki na kotlety jajeczne:
6 ugotowanych jajek,
16 g bułki tartej,
10 g musztardy,
10 g szczypiorku,
0,33 łyżeczki soli,
1 surowe jajko.
Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

System emerytalny w Polsce jest niewydajny, ponieważ popełniono błędy już w czasie jego projektowania.

Więcej…

Michał Szpak jest niezwykle barwną postacią polskiego show-biznesu. Choć sam jest zawodowo aktywny i chętnie się udziela (zasiada na fotelu jurorskim w 'The Voice of Poland'), rzadko zdradza fakty na temat życia prywatnego.

Więcej…

Związkowcy przekonują, że po zakończeniu wojny w Ukrainie wzrośnie popyt na sprzęt AGD.

Więcej…

- Z gotowością pomocy zgłosili się żołnierze terytorialsi też, z Niemiec. Jak zobaczycie niemieckich żołnierzy, proszę nie wpadać w panikę

Więcej…

Wody Polskie tłumaczą się dlaczego nie wypuszczały więcej wody w zbiornikach na Nysie Kłodzkiej, mimo prognoz zwiastujących ogromne opady.

Więcej…