Biała piana podczas smażenia kurczaka. Wielu nie ma pojęcia, co oznacza

Kurczak to jedno z najchętniej kupowanych mięs. Jest smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu. Zdarza się, że mięso zaczyna się pienić podczas smażenia. Co wypływa z niego podczas smażenia? Odpowiedź jest zaskakująca.

Czym jest wspomniana biała piana? To nie antybiotyki czy hormony, a białko, które wydobywa się w mięsa wskutek obróbki termicznej. Podobne zjawisko można zaobserwować podczas gotowania rosołu. Na powierzchni zupy pojawiają się tzw. szumowiny. To nic innego, jak ścięte białko.
Czytaj dalej ➡

Źródło: kobieta.wp.pl

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

System emerytalny w Polsce jest niewydajny, ponieważ popełniono błędy już w czasie jego projektowania.

Więcej…

Michał Szpak jest niezwykle barwną postacią polskiego show-biznesu. Choć sam jest zawodowo aktywny i chętnie się udziela (zasiada na fotelu jurorskim w 'The Voice of Poland'), rzadko zdradza fakty na temat życia prywatnego.

Więcej…

Związkowcy przekonują, że po zakończeniu wojny w Ukrainie wzrośnie popyt na sprzęt AGD.

Więcej…

- Z gotowością pomocy zgłosili się żołnierze terytorialsi też, z Niemiec. Jak zobaczycie niemieckich żołnierzy, proszę nie wpadać w panikę

Więcej…

Wody Polskie tłumaczą się dlaczego nie wypuszczały więcej wody w zbiornikach na Nysie Kłodzkiej, mimo prognoz zwiastujących ogromne opady.

Więcej…