Zbija wysoki cukier i chroni przed rakiem. Polacy wciąż nie doceniają

Roślinę tę uprawia się od ponad 3000 lat. Jej owoce wykorzystywane są jako alternatywa dla cukru i kakao, ponadto pięknie pachną.

Ten naturalny produkt korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu, również w kuchni można wykorzystać go na wiele sposobów.

Karob, czyli szarańczyn strąkowy, to drzewo z rodziny bobowatych, pochodzące z obszarów śródziemnomorskich. Karobem nazywa się też sproszkowywany miąższ owoców drzewa karobowego. Owoce te, nazywane również strąkami karobowymi, są popularne ze względu na swoje właściwości zdrowotne i zastosowanie w kuchni.

Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

🔴🔥 Napływ imigrantów do Polski bije rekordy, a państwowe instytucje nie nadążają z obsługą tysięcy nowych wniosków o azyl.  

Więcej…

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 🇵🇱 Tu jest Polska 🇵🇱 #TuJestPolska

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Rosja przerywa milczenie. Pierwsze słowa po ataku USA na Iran

Więcej…

Szef Pentagonu ogłasza sukces. "Zniszczyliśmy irański program nuklearny"

Więcej…

Kolejny migrant w domu dziecka! Bosak: Apeluję o opamiętanie

Więcej…