Rozpuszcza zakrzepy. Jedz codziennie, by unikać zawału czy zatoru

Zakrzepy stanowią poważne zagrożenie dla zdrowia, a osoby podatne na ich powstawanie powinny szczególnie zadbać o swoje zdrowie. Na obniżenie ryzyka wpływają nie tylko leki, ale także profilaktyka, w tym odpowiednia dieta.

Jakich produktów nie powinno zabraknąć w jadłospisie, by zmniejszyć zagrożenie? Przede wszystkim postaw na czosnek. To świetny dodatek na wsparcie funkcjonowania serca i układu krążenia.
Czosnek słynie ze swoich właściwości, które pomagają obniżać ciśnienie krwi oraz redukują poziom złego cholesterolu LDL. Spożywany regularnie zmniejsza ryzyko wystąpienia zakrzepów krwi i zawału serca. Czytaj dalej ➡

Źródło: zywienie.abczdrowie.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

🔴🔥 Napływ imigrantów do Polski bije rekordy, a państwowe instytucje nie nadążają z obsługą tysięcy nowych wniosków o azyl.  

Więcej…

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 🇵🇱 Tu jest Polska 🇵🇱 #TuJestPolska

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Rosja przerywa milczenie. Pierwsze słowa po ataku USA na Iran

Więcej…

Szef Pentagonu ogłasza sukces. "Zniszczyliśmy irański program nuklearny"

Więcej…

Kolejny migrant w domu dziecka! Bosak: Apeluję o opamiętanie

Więcej…