Nasi dziadkowie zajadali się nimi w piątki. Zapomnieliśmy o nich, a są zdrowe i pyszne

Kotlety jajeczne to tradycyjne danie, które w wielu polskich domach gościło na stołach jeszcze kilkadziesiąt lat temu.

Były one szczególnie popularne w piątki, kiedy ze względu na post nie można było jeść mięsa. Dziś kotlety jajeczne niesłusznie odeszły w zapomnienie, a szkoda, bo to nie tylko pyszne, ale również tanie i zdrowe danie.

Kotlety jajeczne – składniki i przygotowanie
Kotlety jajeczne to doskonały sposób na wykorzystanie ugotowanych jajek. Mogą stanowić smaczny obiad z młodymi ziemniakami lub być pysznym dodatkiem do kanapek i sałatek. Oto składniki i sposób ich przygotowania.
Składniki na kotlety jajeczne:
6 ugotowanych jajek,
16 g bułki tartej,
10 g musztardy,
10 g szczypiorku,
0,33 łyżeczki soli,
1 surowe jajko.
Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

Katastrofalne skutki powodzi, która nawiedziła Polskę w ostatnich dniach, są coraz bardziej widoczne.

Więcej…

Pomoc po powodzi. Komu rząd odroczył podatki? Rozporządzenie opublikowane

Więcej…
Natalia Kukulska w żałobie. Znała Felicjana Andrzejczaka prywatnie Więcej…

Mieszkanka Wrocławia napisała do Donalda Tuska. "Jest w tym coś niepokojącego"

Więcej…

Zakład Ubezpieczeń Społecznych (ZUS) przypomina emerytom i rencistom o konieczności regularnego aktualizowania danych osobowych i bankowych.

Więcej…