Biała piana podczas smażenia kurczaka. Wielu nie ma pojęcia, co oznacza

Kurczak to jedno z najchętniej kupowanych mięs. Jest smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu. Zdarza się, że mięso zaczyna się pienić podczas smażenia. Co wypływa z niego podczas smażenia? Odpowiedź jest zaskakująca.

Czym jest wspomniana biała piana? To nie antybiotyki czy hormony, a białko, które wydobywa się w mięsa wskutek obróbki termicznej. Podobne zjawisko można zaobserwować podczas gotowania rosołu. Na powierzchni zupy pojawiają się tzw. szumowiny. To nic innego, jak ścięte białko.
Czytaj dalej ➡

Źródło: kobieta.wp.pl

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

Katastrofalne skutki powodzi, która nawiedziła Polskę w ostatnich dniach, są coraz bardziej widoczne.

Więcej…

Pomoc po powodzi. Komu rząd odroczył podatki? Rozporządzenie opublikowane

Więcej…
Natalia Kukulska w żałobie. Znała Felicjana Andrzejczaka prywatnie Więcej…

Mieszkanka Wrocławia napisała do Donalda Tuska. "Jest w tym coś niepokojącego"

Więcej…

Zakład Ubezpieczeń Społecznych (ZUS) przypomina emerytom i rencistom o konieczności regularnego aktualizowania danych osobowych i bankowych.

Więcej…