Biała piana podczas smażenia kurczaka. Wielu nie ma pojęcia, co oznacza

Kurczak to jedno z najchętniej kupowanych mięs. Jest smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu. Zdarza się, że mięso zaczyna się pienić podczas smażenia. Co wypływa z niego podczas smażenia? Odpowiedź jest zaskakująca.

Czym jest wspomniana biała piana? To nie antybiotyki czy hormony, a białko, które wydobywa się w mięsa wskutek obróbki termicznej. Podobne zjawisko można zaobserwować podczas gotowania rosołu. Na powierzchni zupy pojawiają się tzw. szumowiny. To nic innego, jak ścięte białko.
Czytaj dalej ➡

Źródło: kobieta.wp.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

🔴🔥 Kukiz do Tuska: Cwaniaku cyniczny i skrzywiony bezpaństwowcu! Paweł Kukiz ostro odpowiedział Donaldowi Tuskowi!...

Więcej…

🔴🔥 Nawrocki Zmiażdżył Trzaskowskiego! Polska Wiara i Tradycja Zwyciężyły Nad Tęczowym Cyrkiem!

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Potężna eksplozja w kościele w Damaszku. Rośnie liczba ofiar

Więcej…

Niemcy przywieźli do Polski kolejnych migrantów. Sami piszą o tym w mediach 

Więcej…

Medialne szaleństwa Lecha Wałęsy. III RP niezmiennie wpatrzona w skompromitowanego byłego prezydenta  

Więcej…