Zawiera rakotwórcze związki, a Polacy się zajadają. Najgorszy wybór

Ryby są skarbnicą wartościowych składników odżywczych, dlatego zaleca się ich spożywanie na co dzień.

Wiele osób zastanawia się, która forma ryb – świeża czy wędzona – jest korzystniejsza dla zdrowia. Przyjrzyjmy się, jak proces wędzenia wpływa na ich właściwości prozdrowotne.

Makrela to jedna z najczęściej spożywanych wędzonych ryb. Na jej popularność wpływ ma stosunkowo niska cena, a także łatwa dostępność w sklepach. W swoim składzie zawiera cenne kwasy omega-6 i omega-3, pomagające obniżyć poziom złego cholesterolu LDL.
Czytaj dalej ➡

Źródło: www.o2.pl

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

System emerytalny w Polsce jest niewydajny, ponieważ popełniono błędy już w czasie jego projektowania.

Więcej…

Michał Szpak jest niezwykle barwną postacią polskiego show-biznesu. Choć sam jest zawodowo aktywny i chętnie się udziela (zasiada na fotelu jurorskim w 'The Voice of Poland'), rzadko zdradza fakty na temat życia prywatnego.

Więcej…

Związkowcy przekonują, że po zakończeniu wojny w Ukrainie wzrośnie popyt na sprzęt AGD.

Więcej…

- Z gotowością pomocy zgłosili się żołnierze terytorialsi też, z Niemiec. Jak zobaczycie niemieckich żołnierzy, proszę nie wpadać w panikę

Więcej…

Wody Polskie tłumaczą się dlaczego nie wypuszczały więcej wody w zbiornikach na Nysie Kłodzkiej, mimo prognoz zwiastujących ogromne opady.

Więcej…