Zawiera rakotwórcze związki, a Polacy się zajadają. Najgorszy wybór

Ryby są skarbnicą wartościowych składników odżywczych, dlatego zaleca się ich spożywanie na co dzień.

Wiele osób zastanawia się, która forma ryb – świeża czy wędzona – jest korzystniejsza dla zdrowia. Przyjrzyjmy się, jak proces wędzenia wpływa na ich właściwości prozdrowotne.

Makrela to jedna z najczęściej spożywanych wędzonych ryb. Na jej popularność wpływ ma stosunkowo niska cena, a także łatwa dostępność w sklepach. W swoim składzie zawiera cenne kwasy omega-6 i omega-3, pomagające obniżyć poziom złego cholesterolu LDL.
Czytaj dalej ➡

Źródło: www.o2.pl

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

Katastrofalne skutki powodzi, która nawiedziła Polskę w ostatnich dniach, są coraz bardziej widoczne.

Więcej…

Pomoc po powodzi. Komu rząd odroczył podatki? Rozporządzenie opublikowane

Więcej…
Natalia Kukulska w żałobie. Znała Felicjana Andrzejczaka prywatnie Więcej…

Mieszkanka Wrocławia napisała do Donalda Tuska. "Jest w tym coś niepokojącego"

Więcej…

Zakład Ubezpieczeń Społecznych (ZUS) przypomina emerytom i rencistom o konieczności regularnego aktualizowania danych osobowych i bankowych.

Więcej…