Zapomnij o mące do placków ziemniaczanych. To inny składnik decyduje o sukcesie

Placki ziemniaczane to klasyka polskiej kuchni. Ich chrupiąca skórka i delikatne wnętrze to połączenie, które trudno się oprzeć. Ale czy zastanawiałeś się kiedyś, że można je przygotować jeszcze lepiej? Bez mąki, bez jajka, a mimo to będą równie pyszne i chrupiące? Brzmi nieprawdopodobnie? A jednak!

Przepis na brytyjskie placki ziemniaczane "hash browns"
Składniki:
500-600 g ziemniaków (najlepiej typu C lub BC),
2 łyżki masła klarowanego,
sól morska,
pieprz,
słodka papryka,
ostra papryka.

Ostatnio dodane

Kinga Ł. i Patryk W. katowali małego, bezbronnego Kubusia tak długo, aż go zabili. 3,5-letni chłopiec przed śmiercią przeżył gehennę.

Więcej…

Coraz więcej kierowców samochodów elektrycznych w Niemczech wraca do silników spalinowych przy zakupie kolejnego pojazdu

Więcej…

W Interneci zawrzało po orędziu prezydenta Dudy i wypowiedzi ze strony premiera Tuska. Ludzie obnażają prawdę o koalicji 13 Grudnia.

Więcej…

Wchodzi facet do sklepu zoologicznego i stwierdza, że chce kupić zwierzątko.

Więcej…

Sąd Rejonowy dla Warszawy-Mokotowa nie uwzględnił w piątek zażalenia obrońców na zatrzymanie ks. Michała Olszewskiego, podejrzanego w śledztwie dot. Funduszu Sprawiedliwości.

Więcej…