Nie każdy zna ten sposób. Jajka nie popękają w czasie gotowania i same wyskoczą ze skorupek

Gotowanie jajek wydaje się banalne, ale wiele osób zmaga się z problemem pękających skorupek.

Jak gotować jajka, by uniknąć pękania skorupek?
Pękające skorupki jajek to stosunkowo częsty problem. Główną przyczyną jest nagła zmiana temperatury – kiedy zimne jajka prosto z lodówki trafiają do wrzącej wody, skorupki nie wytrzymują gwałtownej różnicy ciepła i pękają. Dodatkowo, podczas gotowania mogą powstawać pęcherzyki powietrza pod skorupką, które również przyczyniają się do pęknięć.
jajka (dowolna liczba),
woda,
1 łyżka soli,
1 łyżka octu.
Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Udostepnij.pl ➡️ Nasz Fanpage na Facebooku

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

🔴🔥 Wyścig z czasem o życie Maksia! Rodzice błagają o ratunek – bez Twojej pomocy nadzieja zgaśnieProszę, zatrzymaj się na chwilę... 💔 

Więcej…

🇵🇱 Stalowa Wola i Stalowa Energia Karola Nawrockiego #Nawrocki2025 #SilnaPolska 🇵🇱

Więcej…

Gdziekolwiek jesteś, dołącz!

W każdego dnia i w niedzielę o godzinie pietnastej  cała Polska łączy się na modlitwie Koronką do Miłosierdzia Bożego, prosząc o miłosierdzie dla naszego narodu.

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Zliczono prawie wszystkie głosy. Różnica jest niewielka

Więcej…

Kogo poprze Mentzen w II turze? Padła deklaracja

Więcej…

Ogromna radość Stanowskiego z niskiego wyniku!

Więcej…

"Właśnie zaczyna się gra o wszystko". Tusk zabrał głos

Więcej…

Jarosław Kaczyński: Jest lepiej niż planowaliśmy

Więcej…