Zbija wysoki cukier i chroni przed rakiem. Polacy wciąż nie doceniają

Roślinę tę uprawia się od ponad 3000 lat. Jej owoce wykorzystywane są jako alternatywa dla cukru i kakao, ponadto pięknie pachną.

Ten naturalny produkt korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu, również w kuchni można wykorzystać go na wiele sposobów.

Karob, czyli szarańczyn strąkowy, to drzewo z rodziny bobowatych, pochodzące z obszarów śródziemnomorskich. Karobem nazywa się też sproszkowywany miąższ owoców drzewa karobowego. Owoce te, nazywane również strąkami karobowymi, są popularne ze względu na swoje właściwości zdrowotne i zastosowanie w kuchni.

Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 🇵🇱 Tu jest Polska 🇵🇱 #TuJestPolska

Więcej…

🔴🔥 Jędraszewski wstrząsa Wawelem! Ostra homilia o Smoleńsku i Kaczyńskich rozpala emocje W 76. rocznicę urodzin braci Kaczyńskich katedra na Wawelu stała ...

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Unijne miliardy popłyną do Polski. Zatwierdzono rekordową kwotę

Więcej…

″Przygotowywany jest zamach na polską demokrację″. Katarzyna Gójska: Może wydarzyć się w Polsce coś złego 

Więcej…

Prokurator Ostrowski prostuje Giertycha. "Skorzystaj z adwokata"

Więcej…