Zapomnij o mące do placków ziemniaczanych. To inny składnik decyduje o sukcesie

Placki ziemniaczane to klasyka polskiej kuchni. Ich chrupiąca skórka i delikatne wnętrze to połączenie, które trudno się oprzeć. Ale czy zastanawiałeś się kiedyś, że można je przygotować jeszcze lepiej? Bez mąki, bez jajka, a mimo to będą równie pyszne i chrupiące? Brzmi nieprawdopodobnie? A jednak!

Przepis na brytyjskie placki ziemniaczane "hash browns"
Składniki:
500-600 g ziemniaków (najlepiej typu C lub BC),
2 łyżki masła klarowanego,
sól morska,
pieprz,
słodka papryka,
ostra papryka.

Ostatnio dodane

Sąd Rejonowy dla Warszawy-Mokotowa nie uwzględnił w piątek zażalenia obrońców na zatrzymanie ks. Michała Olszewskiego, podejrzanego w śledztwie dot. Funduszu Sprawiedliwości.

Więcej…

Po zatrzymaniu 'Buddy' dotknięci skutkami powodzi mieszkańcy Paczkowa wstrzymali oddech. Bali się o los domów kontenerowych, które otrzymali od youtubera.

Więcej…

W piątek na rządowym centrum legislacji zostały opublikowane projekty ustaw: o rejestrowanych związkach partnerskich i wprowadzającej tę ustawę.

Więcej…

Parlamentarzysta wystosował absurdalne słowa, które owszem pasują, ale do jego własnej formacji i rządu. Uciszał Go nawet własny lider. Zobacz WIDEO!

Więcej…
Sejm przyjął w piątek ustawę zwiększającą stawki podatku akcyzowego na wyroby tytoniowe. Więcej…