Wielkopolskie plyndze - stary przepis z Koła Gospodyń Wiejskich

Chrupiące z zewnątrz, a miękkie w środku. Ten przepis to hit. Plyndze są znane w Wielkopolsce jako chrupiące placki ziemniaczane, miękkie w środku, podawane w postaci całego dania. Można je urozmaicać na wiele sposobów. Świetnie smakują z cukrem, kwaśną śmietaną lub konfiturą. Do plyndz możesz dodać sos grzybowy czy też gulasz węgierski.

Czytaj dalej ➡

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

Mieszkańcy, politycy, a może po prostu zmiany klimatu?

Więcej…

Lin Yu-Ting jest na ustach wszystkich w Tajwanie. 

Więcej…

Pierwszy szabrownik skazany. Sąd nie miał wątpliwości.

Więcej…

'Jak ocenia Pani/Pan reakcję rządu Donalda Tuska na powódź w południowej Polsce?' - takie pytanie zadaliśmy w sondażu SW Research dla rp.pl.

Więcej…

Katastrofalne skutki powodzi, która nawiedziła Polskę w ostatnich dniach, są coraz bardziej widoczne.

Więcej…