Rozpuszcza zakrzepy. Jedz codziennie, by unikać zawału czy zatoru

Zakrzepy stanowią poważne zagrożenie dla zdrowia, a osoby podatne na ich powstawanie powinny szczególnie zadbać o swoje zdrowie. Na obniżenie ryzyka wpływają nie tylko leki, ale także profilaktyka, w tym odpowiednia dieta.

Jakich produktów nie powinno zabraknąć w jadłospisie, by zmniejszyć zagrożenie? Przede wszystkim postaw na czosnek. To świetny dodatek na wsparcie funkcjonowania serca i układu krążenia.
Czosnek słynie ze swoich właściwości, które pomagają obniżać ciśnienie krwi oraz redukują poziom złego cholesterolu LDL. Spożywany regularnie zmniejsza ryzyko wystąpienia zakrzepów krwi i zawału serca. Czytaj dalej ➡

Źródło: zywienie.abczdrowie.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 🇵🇱 Tu jest Polska 🇵🇱 #TuJestPolska

Więcej…

🔴🔥 Jędraszewski wstrząsa Wawelem! Ostra homilia o Smoleńsku i Kaczyńskich rozpala emocje W 76. rocznicę urodzin braci Kaczyńskich katedra na Wawelu stała ...

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Unijne miliardy popłyną do Polski. Zatwierdzono rekordową kwotę

Więcej…

″Przygotowywany jest zamach na polską demokrację″. Katarzyna Gójska: Może wydarzyć się w Polsce coś złego 

Więcej…

Prokurator Ostrowski prostuje Giertycha. "Skorzystaj z adwokata"

Więcej…