Nowe stanowisko dla Tuska. Media: Niemieccy politycy mówią o kluczowej funkcji w UE

Od powrotu Donalda Tuska do polskiej polityki minął już ponad rok. Przypomnijmy, że były premier przejął obowiązki przewodniczącego Platformy Obywatelskiej dzięki rezygnacji Borysa Budki

z funkcji przewodniczącego Platformy Obywatelskiej i rezygnacji z funkcji wiceprzewodniczących Ewy Kopacz oraz Bartosza Arłukowicza. Mimo że PO udało się w ostatnich miesiącach odrobić część strat, to w sondażach nadal Prawo i Sprawiedliwość prowadzi. W szeregach opozycji mówi się jednak, że po ewentualnym zwycięstwie wyborczym, to Tusk będzie kandydatem na premiera.

Niemieccy politycy mają ponoć dyskutować nad tym, czy Donald Tusk mógłby zostać nowym szefem Komisji Europejskiej.

Czytaj dalej ➡

Najważniejsze informacje

POMAGAMY - Udostepnij.pl - PILNA POMOC POWODZIANOM

Ostatnio dodane

Potwierdziło się ws. Roksany Węgiel Więcej…

Hydrolog nie ma złudzeń.

Tegoroczne powodzie w Polsce spowodowały wielkie spustoszenie na terenach południowo-zachodniej Polski.

Tak jak Łukasz Ż. kilkukrotnie stracił prawo jazdy.

Południe Polski walczy z powodziami, w centrum Wisła wysycha, tymczasem już za parę tygodni możemy spodziewać się ataku zimy.

W całej Polsce jest prawie 100 tys. policjantów, niektóre Marsze Niepodległości zabezpieczało w sumie ponad 6 tys. funkcjonariuszy, tymczasem...