Dietetyk wskazał najlepszy tłuszcz do smażenia. Nie zamienia się na patelni w truciznę jak inne

Smażenie to według ekspertów od odżywiania nie jest najlepszy sposób na przygotowywanie posiłków. Jednak i oni wiedzą, że nie da się całkowicie z niego zrezygnować.

Dlatego Bartek Kulczyński, dietetyk podpowiada, po jaki tłuszcz sięgnąć, gdy idzie w ruch patelnia. Taki wybór gwarantuje, że nie zaszkodzimy zdrowiu.

Chodzi oczywiście o olej rafinowany. Ma dobry profil kwasów tłuszczowych, zawiera głownie te jednonienasycone. Podobnie jak w przypadku oliwy, najlepiej smażyć na nim krótko. Olej słonecznikowy - nie chodzi jednak o zwykły olej, bo użycie takiego to "zbrodnia na zdrowiu", przestrzega dietetyk. 
 

Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

🔴🔥 Kukiz do Tuska: Cwaniaku cyniczny i skrzywiony bezpaństwowcu! Paweł Kukiz ostro odpowiedział Donaldowi Tuskowi!...

Więcej…

🔴🔥 Nawrocki Zmiażdżył Trzaskowskiego! Polska Wiara i Tradycja Zwyciężyły Nad Tęczowym Cyrkiem!

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Opozycja ujawnia plan unieważnienia wyborów. W roli głównej Bodnar? „Trwa kompletowanie listy prokuratorów”

Więcej…

Odnalazł się zrabowany przez Niemców pierścień polskiego króla. Nie zgadniesz, gdzie

Więcej…

Leon XIV: dary Boże są obfitsze, gdy się je hojnie dzieli

Więcej…